Kirjojen taitto

Kirjataittoa:

  • Luhdanjoki-kirja
  • Kiinteistöyhdistyksen historiikki
  • Oikorata-kirja
  • Pulkkilanharju-kirja
  • Toscanan herkkuja -kirja

LUHDANJOKI – LINTUJA, LUONTOA, POHDINTOJA

Kirjani ”Luhdanjoki – Lintuja, luontoa, pohdintoja” on saatavilla 120-sivuisena kovakantisena kirjana hintaan 50 € ja e-kirjana hintaan 6,90 €. Jos olet kiinnostunut, kysy!

Näin kirjaani on kuvattu lukuisissa eri yhteyksissä:

Luhdanjoki-kirja on graafisen suunnittelijan vaikuttava valokuvateos ja monologimainen kannanotto lähiluonnon merkityksestä ihmisen hyvinvoinnille. Luhdanjoki-kirja kuvaa kokonaisen kalenterivuoden kierron Luhdanjoen maisemissa sekä valokuvin että Petri Koiviston päiväkirjanomaisin havainnoin ja pohdinnoin. Kuvamateriaali on syntynyt pääosin vuosina 2008–2012. Kirjaprojektiin kuluneita työtunteja tai kuvattuja ruutuja Koivisto ei ole laskenut, mutta arvioi viettäneensä Luhdanjoen alueella Lahdessa, Hollolassa ja Orimattilassa ainakin 270 päivää – sekä lukuisia öitä.

Koivisto kertoo harrastaneensa lintuja aktiivisesti 2000-luvun alusta lähtien ja kuvanneensa luontoa ja lintuja vuodesta 2004 lähtien.

– Kirjaa varten kuvatessani totesin useasti, että maisemallisten lintujen kuvaaminen on haasteellista. Helpompaa olisi ollut kuvata vain potrettikuvia, mutta minulle oli tärkeää, että kuvissani näkyy ja välittyy myös Luhdanjoen ainutlaatuinen miljöö.

Helsinkiläissyntyiselle Koivistolle Luhdanjoesta tuli lopulta merkittävä paikka myös oman päijäthämäläisen identiteetin synnyssä. Vuodesta 2001 Lahdessa asunut ja työskennellyt Koivisto on vuosien saatossa joutunut huomaamaan, kuinka Luhdanjoen maisema ja luontoarvot turmeltuvat pala palalta. Kuvauspaikat ovat monin paikoin jo muuttuneet pysyvästi.

Vahvasti visuaalisena ihmisenä Koivisto otti uuden ammatillisen haasteen kirjoittaessaan tarinan itse. Teksti avaa lukijalle mielenkiintoisella tavalla valokuvaajan ja lintuharrastajan sielunmaailmaa ja käy väliin vakaviakin pohdintoja luonnon merkityksestä ja ihmiselämästä.

Kirjan kielellisenä editorina ja sparraajana toimi Toteuttamo Verbaalin Terhi Kangas.