Waders

Last week there was a change in the weather – some rain and wind from NE. In the mornings there were passerines by the Lake vesijärvi – Yellow Wagtails, Tree Pipits, Swallows and Martins. There were also waders migrating but I had busy times at the office. I still managed to see Caspian Tern one morning. Right now I should be birding by the lake and by the fields but I’m way too busy.

Viime viikolla säät muuttuivat epävakaiksi ja se tiesi myös muutosta lintutilanteeseen. Aamuisin maastossa näkyi paljon pikkulintuja – keltavästäräkkejä, metsäkirvisiä, pääskyjä. Kahlaajamuuttoakin olisi ollut tarjolla useampana päivänä. Samaan syssyyn osui myös ehkä koko vuoden kiireisin aika työ- ja kotirintamalla, enkä päässyt maastoon juuri lainkaan. Ehdin käydä hätäisesti Vesijärven rannassa vain muutaman kerran ennen töihin menoa. Sen verran kävi tuuri, että näin yhden muuttavan räyskän ja sain kuvattua suokukkkoa ja tylliä Ankkurin uimarannalla.

Vuodenpinnoja ei nyt oikein ropise ja keräämisinto alkaa kieltämättä laantua kun kiireille ei näy loppua. Juuri nyt pitäisi staijata pelloilla suohaukkoja ja järvellä kihuja, kahlaajia ja vesilintuja. No, otetaan rennosti loppuvuosi ja katsotaan menisikö 200 lajin raja kuitenkin rikki.